Ad, uw persoonlijke thuismanager

Een dag van Ad jubileum, verjaardag of kinderfeest

Vandaag verzorg ik het huwelijksjubileum van twee jong gepensioneerden waarvan de vrouw ook nog jarig is. Om die reden wilde ze een beetje uitpakken maar het wel thuis vieren. Ik ben van te voren twee keer langs geweest om een en ander te bespreken en nu is dan de dag aangebroken. Allereerst naar de bakker voor verse broodjes en een taart voor bij de koffie. Rond 10.30 uur worden de eerste gasten verwacht. Ik heb rond 09.00 uur afgesproken zodat we in alle rust de indeling van de woonkamer kunnen aanpassen en ik alles klaar kan zetten.

De eerste gasten zijn er om 10.15 uur en worden door mij vergast op koffie met een stuk taart. Al snel zit de woonkamer vol met bezoek. Het echtpaar geniet zichtbaar van alle aandacht temeer ze nergens voor hoeven te zorgen en alle tijd kunnen besteden aan hun gasten. Een aantal ouderen van zeer respectabele leeftijd gaat na de koffie weer naar huis. Een aantal blijft voor de lunch en voor hen heb ik soep en broodjes gemaakt. De jarige job voelt zich bezwaart en komt vragen of ze kan helpen. Natuurlijk kan ze helpen maar dat was nu net niet de bedoeling op deze bijzondere dag, daar ben ik voor. Na de lunch gaan de meeste gasten naar huis, er is even een rustmoment en de jubilarissen besluiten een wandelingetje te gaan maken.

Onderhand ruim ik op en maak een en ander klaar voor de borrel. Vanaf 16.00 uur wordt een volgende groep verwacht, van dezelfde leeftijd als de jubilarissen, hun kinderen en kleinkinderen. Om 17.00 uur is het huis behoorlijk vol, met moeite kan ik de hapjes ( welke zijn besteld bij een plaatselijk restaurant en bezorgt ) tussen het bezoek uitserveren. De oudste kleindochter vindt het leuk te helpen en ze blijkt er feeling voor te hebben. Stilletjes maak ik ruimte op de eetkamertafel voor het buffet, dat ieder moment bezorgt kan worden door hetzelfde restaurant. Een aantal bezoekers dat niet zou blijven voor het diner ziet hierin aanleiding te vertrekken. De medewerkers van het restaurant maken alles klaar voor het buffet, zij hebben ook de borden, glazen en het bestek meegenomen en onderhand haal ik de lege glazen en al wat weg kan op. Terwijl het buffet start was ik zoveel mogelijk af en haal de afwasmachine leeg. Met enig regelmaat kijk ik even bij het buffet of dat er nog “netjes” uitziet en ga af en toe rond met de wijn.  De jubilarissen en met name de jarige krijgt natuurlijk wat extra aandacht.

Ik ga koffie zetten wat de afsluiting wordt van deze dag. Er wordt banketkoek bij geserveerd en voor de liefhebbers is er nog een stukje taart. Ik verzamel de borden, glazen en het bestek van het restaurant en zet dat in mijn auto om straks terug te brengen. Na de koffie gaan de meesten weer naar huis ( de kleinkinderen moeten morgen weer naar school ). Een paar intimi blijven nog even voor een afzakkertje. Ik maak het, waar nodig, weer netjes en ruim ook de keuken op. Ik ga nog een maal langs om de drankjes aan te vullen en rond te gaan met de hapjes. We hebben afgesproken dat ik hierna weg zou gaan. Wat ze nog nodig hebben staat klaar in de keuken en kan zo worden gepakt. Ik ga nog even langs het restaurant om een en ander terug te brengen en dan zit mijn dag erop.

Ad denkt graag met u mee.