Ad, uw persoonlijke thuismanager

Een dag van Ad boodschappenservice

Een dag boodschappenservice komt niet zoveel voor, meestal is dat een gedeelte, hetzij aan het begin, hetzij aan het einde, van de dag. Vandaag echter is een zo`n dag die niet zoveel voorkomt maar wel bij me past. De boodschappen doen voor twee huishoudens. Het ene huishouden is een gezin wat al wat langer klant bij me is en het andere een ouder echtpaar welke een midweek zijn weggeweest. Voor het gezin doe ik de “grote” boodschappen bij twee groothandels in food en non-food. Dat doe ik een keer in de vier maanden en zo hebben ze voor de komende vier maanden alles weer in huis. Ook voor de huisdieren neem ik dan het nodige mee.

Ik start vandaag met een rit naar Delft, altijd druk op de weg in de ochtend. Nadat ik voor het gezin daar de nodige heb gekocht ga ik langs de meubelzaak uit Zweden om voor het oudere echtpaar een bureaustoel te kopen ( een cadeau voor een kleinkind ). Daarna ga ik naar de groothandel in dierbenodigdheden en de laatste grote boodschappen doe ik voor het gezin in Leiden. Daar is een koffiebar en dat komt goed uit, even een kopje koffie en dan gelijk de lunch, het is per slot al bijna 12.30 uur. Nog twee boodschappen te doen. Naar de stomerij voor de twee kostuums en naar de opticien voor de gerepareerde leesbril. Nadat ik alles in mijn auto heb ga ik eerst langs het gezin. Daar is niemand thuis, ik ben blijkbaar te vroeg. Dan eerst even naar het oudere echtpaar. Daar is met de buren afgesproken dat ze mij even in huis laten voor de bureaustoel en om de bril op tafel te leggen. Eenmaal terug bij het gezin tref ik wel iemand thuis en zet alle boodschappen in huis, schuur en waarvoor nodig in de koeling/vriezer. Ik ben klaar maar er is nog tijd over om naar het tuincentrum te gaan voor potgrond. Binnenkort ga ik een klant helpen met overpotten van de kamerplanten en daar moeten ook boodschappen voor worden gedaan.

Ad denkt graag met u mee.