Ad, uw persoonlijke thuismanager

Een dag van Ad als butler

Vandaag ben ik als butler gevraagd bij een klant die een zeer respectabele leeftijd heeft bereikt. Hij wil het in de middag thuis vieren met een borrel en een hapje om daarna met het gezelschap naar het restaurant om de hoek te gaan voor het diner. In de ochtend heb ik het een en ander bij verschillende bedrijven opgehaald, heb mijn jacket meegenomen en ben naar de klant getogen. Rond 14.00 uur ben ik er, trek mijn schort aan en ga wat ruimte maken in huis en vervolgens de glazen, de drank en de hapjes klaar zetten in de keuken, wat mijn domein voor vanmiddag is. Onderhand zet ik een kopje koffie voor de jarige, vandaag is hij te gast in zijn eigen huis en als butler krijgt hij van mij een zeer persoonlijk verzorging.

Rond 16.00 uur worden de eerste gasten verwacht. Ze worden door mij als butler ontvangen wat men toch wel heel bijzonder vindt. Het geeft extra cachet aan deze dag. Ik verzorg ze persoonlijk met drankjes en hapjes terwijl de jarige alle tijd heeft om aandacht te geven aan zijn gasten. Rond 18.30 uur is het tijd te vertrekken naar het restaurant om de hoek ( men kan het lopend af ). Ik trek mijn jacket uit, doe mijn schort weer om en verzamel al het glaswerk, de lepels en glaasjes van de verschillende hapjes en doe het in de vervoerskratten. Alles verdwijnt in mijn auto om morgen bezorgt te worden bij de rechtmatige eigenaren. Ik ruim het huis op, zuig de vloeren, doe nog wat afwas van gebruikte eigen spulletjes en maak de keuken weer op orde, waarna ik de vloer dweil. Er blijft een familielid slapen en daarvoor maak ik de logeerkamer gereed. Als ze straks weer hier komen is alles schoon en opgeruimd, zoals ik heb afgesproken. Ik loop alles nog een keer na en zet een flesje wijn en twee glazen klaar, een afzakkertje voor het slapengaan.

Ad denkt graag met u mee.