Ad, uw persoonlijke thuismanager

Een dag van Ad allround

Vandaag ben ik gevraagd bij een jong gezin met twee kinderen. Ik heb afgesproken rond 09.00 uur zodat ze in alle rust kunnen ontbijten en de ouders de kinderen naar school kunnen brengen. Het jongste kind is uit haar bedje gegroeid dus ik start met het demonteren van dat bed en het monteren en plaatsen van het nieuwe bed. Er is ook een andere lamp gekocht dus hierna hang ik deze op. Ik vraag waar ik de stofzuiger kan vinden want ik wil geen vuil achterlaten.

De schuurdeur klemt plotseling behoorlijk dus is mij gevraagd dat eerst te doen. Het blijkt nog heel wat werk, want ook het slot moet verzet worden om voldoende van de deur te kunnen afhalen. Tijdens de koffie bespreken we de andere werkzaamheden welke ik al van te voren wist. Ik start boven en werk zo alles af naar beneden. Allereerst vul ik de ketel van de centrale verwarming bij en zet de lamp weer vast op de vliering die was los gestoten. Ik zet een stuk losgeraakt tapijt vast van de trap naar de zolder en zie dat de leuning los zit. Hoewel het niet op mijn “werklijstje” staat zet ik hem vast. Een leuning moet per slot goed vastzitten. Het slot van de badkamerdeur is ter ziele, een geheel nieuwe was de beste oplossing en als ik die heb geplaatst stel ik de deurtjes af van het badkamermeubel.

Tijdens de lunch wil de jongste per se naast mij zitten. Momenteel ben ik zijn grootste vriend omdat ik het nieuwe bed heb neergezet. Omdat hij deze middag thuis blijft wordt het nu oppassen waar ik mijn gereedschap laat. Na de lunch begin ik met het vernieuwen van de kitrand van de douchecabine. Een mooie friswitte afdichting is het resultaat. Hierna loop ik alle kamers na op losse afdekplintjes. Inmiddels is oma gearriveerd. Zij heeft de oudste uit school gehaald en we drinken een kop thee met elkaar. Zij vraagt of ik bij haar zou willen komen kijken naar de lamp boven de eetkamertafel, die doet zo “raar”. Ik beloof haar straks nog even langs te komen en na de thee begin ik met het smeren van het slot van de voordeur, waarna ik een nieuwe overgangsplint monteer tussen de gang en de woonkamer. Voordat ik de tuin in ga voor wat snoeiwerk aan twee struiken, bind ik eerst nog verschillende draden bij elkaar van de geluidsinstallatie. De oudste “helpt” mij bij het snoeiwerk. Het afval doe ik in drie grote zakken en neem ik mee om af te voeren.

De werkzaamheden voor vandaag zitten erop hoewel er bij de klant nog iets te binnen is geschoten en of ik dat nog even wil doen; De lade van de oude linnenkast wil niet meer dicht. Er is iets achter gevallen dus het is eenvoudig opgelost. Na afscheid te hebben genomen ga ik nog even langs bij oma. Er blijkt een led lamp te zijn gebruikt waar de dimmer niet op is aangepast. Met een klassiek gloeilamp doet hij het weer perfect.

Inmiddels is het 18.00 uur. Mooie tijd, vind ik niet de hond in de pot. 

Ad denkt graag met u mee.