Ad, uw persoonlijke thuismanager

Een dag met Ad die op uw huis past

Een dag huisoppasdienst komt niet zo vaak voor. Als het een dag is dan is die meestal voor een groot deel gevuld met andere werkzaamheden in huis of in de tuin. Het meeste dat voorkomt gebeurt in de ochtend en/of in de middag/avond. Afgelopen weken heb ik voor deze klanten de huisoppasdienst verzorgt. Ik ben `s ochtends langs geweest, heb de post weggehaald, zo af en toe de planten water gegeven en de tijdklokken op de verlichting gecontroleerd. Het beregeningssysteem heb ik uit gezet, het is inmiddels veel kouder en regenachtiger geworden en oh ja, een keer heb ik de grote potten met planten in de luwte gezet omdat het erg hard ging waaien. Ik heb nog wel een keer het gras gemaaid, maar dat zal wel voor de laatste keer zijn dit jaar.

Vandaag is een dag wat daar tussenin zit. Men komt morgenochtend vroeg alweer thuis. Zoals afgesproken heb ik de boodschappen voor de eerste dagen gedaan. Wat producten uit de supermarkt, vers vlees en groente voor de eerste twee dagen. Ik heb ook een bloemetje meegenomen, dat is altijd leuk thuiskomen. Ik loop nog even door het huis en merk dat de lamp op de overloop stuk is. Ik heb er een bij me en verwissel hem gelijk even. Ik besluit de verwarming iets hoger te zetten, dan is de overgang van een zonvakantie niet zo heel groot. Ik dek de tafel voor het ontbijt en pak de stofzuiger en zuig de gang en de hal nog even. Thuiskomen in een schoon huis! Als ik weg wil gaan besluit ik nog het straatje te vegen, het eerste herfstblad is al gevallen.

Ad denkt graag met u mee.