Ad, uw persoonlijke thuismanager

Een dag van Ad als ceremoniemeester

Vandaag verzorg ik als ceremoniemeester een bruiloft. Hiervoor ben ik enige malen bij de toekomstige echtelieden geweest voor overleg ( iedereen heeft zo zijn eigen idee over de invulling van de dag en wat mijn rol kan zijn ). Ik heb ook de locatie bezocht en de verantwoordelijken daar gesproken zodat we elkaar kennen. De start van het feest is rond lunchtijd na de voltrekking in het gemeente huis. Rond 13.00 uur worden de genodigden verwacht zodat zij hun felicitaties kunnen overbrengen en voor de lunch. Ik ben op tijd, stel me voor aan en overleg nog even met het personeel van het restaurant. We ontvangen het kersverse bruidspaar en ik vang vervolgens de gasten op bij de ingang, neem de jas aan en stel me gelijk voor. Voor de ouderen heb ik extra aandacht en begeleid hen naar hun plaats aan tafel. Nadat iedereen het bruidspaar heeft gefeliciteerd en na enige aansporing aan tafel zit neem ik het woord, vertel over  het programma van die middag en geef het woord aan de bruidegom en bruid. Tegen het einde van de lunch neem ik het woord en vraag de gasten aan boord te gaan ( er is een rondvaartboot voor die middag gehuurd ). Het is niet warm vandaag, maar de zon schijnt en het is praktisch windstil, kortom prachtig weer voor een vaartocht. Het personeel van de rondvaartboot zorgt uitstekend voor de opvarenden, ik vraag het bruidspaar de taart aan te snijden en geef extra aandacht aan de ouderen. Ook twee jongeren krijgen extra aandacht om te voorkomen dat het niet “te” gezellig wordt. Men volgt mij met het toasten op het bruidspaar en er volgt een speech van een oom, welke ik met enige egard aankondig en een vriend uit hun vriendenkring. Weer aangekomen bij het restaurant help ik de ouderen, samen met het personeel van de boot , veilig aan wal en is de gehuurde band al begonnen met spelen.

Iedereen neemt in een vrolijke sfeer plaats aan tafel. Er staan nog wat voordrachten op het programma en ik overleg met het personeel over de tijd tussen de verschillende gangen zodat ik een indeling kan maken. Tussen de gangen door kondig ik de betreffende voordracht aan en wordt er ook gedanst. Een van de ouderen blijkt de muziek erg hard te vinden en in overleg vindt ik een ander plekje net buiten bereik van het hardste geluid. En dan het onvermijdelijke “tijd van komen en tijd van gaan”. Ik kondig nog een laatste dansronde aan waarna de band op rustige achtergrondmuziek overgaat. Het vertrek van het bruidspaar kondig ik aan en zij worden uitbundig uitgeleide gedaan. Ondertussen wordt als laatste de koffie uitgeserveerd. Namens het bruidspaar bedank ik iedereen en geef de microfoon aan de vader van de bruidegom voor een laatste woord. Bij vertrek help ik de gasten met hun jas en wens ze behouden thuiskomst. Samen met het personeel van het restaurant drink ik nog een kop koffie en kijken we terug op een geslaagde avond met een leuk gezelschap.

Ad denkt graag met u mee.