Ad, uw persoonlijke thuismanager

Een dag met Ad verhuizen

Vandaag heb ik een kleine verhuizing. De dochter van een klant van mij heeft eindelijk een kamer kunnen bemachtigen in Amsterdam, de stad waar ze studeert en vandaag gaat ze met alle spulletjes over. Ik heb vroeg op de dag afgesproken ( mijn ervaring is dat het altijd meer tijd kost en vooral omdat er altijd nog wel eens iemand langs komt om afscheid te nemen ). We beginnen met een lekkere mok koffie en bespreken de grote lijnen hoe we het gaan doen ( met de nadruk op we, want ik werk graag samen met degene die verhuisd ).

Ik start met het demonteren van het bed terwijl zij haar kleding uit de kast haalt. Daarna demonteer ik de kast, verzamel alle onderdelen en doe ze in het “heilige doosje”. Ik werk altijd met een “heilig doosje”, het belangrijkste wat die dag nodig is wordt daarin gedaan en bij de hand gehouden. Na een inschatting van de zaken die mee moeten, deel ik de auto in. De buurvrouw komt informeren hoe het ervoor staat en we doen dat met een kop  koffie. Ik heb wat lekkers voor bij de koffie meegenomen, het is per slot een bijzondere dag.

Nu is het bankje aan de beurt en met vereende krachten brengen we die naar de auto. Inmiddels zijn ook alle kleren in dozen gepakt, evenals de losse spulletjes die mee gaan. Ik haal nog het bedlampje en een tweetal planken van de muur. Het past net allemaal in de auto. De planten en wat kleine losse dingen gaan in de auto van de dochter.

In Amsterdam aangekomen bekijk ik hoe we het een en ander het beste kunnen aanpakken. Het was van te voren bekend dat een wand geverfd moest worden dus daar beginnen we mee. Maar eerst monteer ik de planken aan die muur en bepalen we waar nog een wandversiering komt, wat ik daarna weer verwijder zodat het verven snel en makkelijk gaat. De kamer is ruim genoeg om alles er alvast in te zetten en met hulp van een paar huisgenoten ( ik hoef alleen maar te helpen met het bankje ) is mijn auto binnen no time leeg. Terwijl de dochter de wand gaat verven zet ik het bed en de kast weer in elkaar. Tussendoor wordt er nog een bouwpakket voor een werktafel bezorgt. Na montage van de werktafel staan alle grote dingen op hun plaats. Laat in de middag komt haar moeder aan met de gordijnen die ik gelijk ophang. Er is hard gewerkt, we hebben wel trek gekregen en bestellen het ideale verhuisdiner ( pizza ). De lamp van het gezamenlijk toilet blijkt defect maar is snel gerepareerd, de wand is inmiddels droog genoeg zodat de planken weer kunnen worden bevestigd en na nog wat kleine klusjes is het klaar.

Het is allemaal soepel gegaan en we gaan nog even zitten met een kop thee om een en ander na te bespreken. Er blijkt nog een fauteuil bij haar opa te staan die zij mag hebben. Ik spreek af dat ik die bij gelegenheid ophaal en bezorg. Na het opvouwen van de verhuisdekens rij ik terug naar huis.

Ad denkt graag met u mee.